Bill Gates Sıradaki tehdidi açıkladı!

2019'dan beri hayatımızda olan koronavirüs (Covid-19) dünyanın dört bir yanında can almaya devam ederken Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'ten çok net bir uyarı geldi.

Bill Gates Sıradaki tehdidi açıkladı!

Dünyanın koronavirüs ile mücadelesi son sürat sürerken Bill Gates'ten çok konuşulacak açıklamalar geldi.

2015 yılında Kovid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olmadığımızı belirten ve uyarılarda bulunan Gates'i haklı çıkarmıştı. Almanya’daki Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Gates bir iyi bir de kötü haber verdi. Koronavirüste ağır bir şekilde hastalanma riskinin çok düştüğünün altını çizen Gates, yeni pandemi için çok konuşulacak bir uyarıda bulundu.

'FARKLI BİR PATOJENDEN KAYNAKLANACAK'

CNBC’den Hadley Gamble’a konuşan Gates, potansiyel yeni bir pandeminin muhtemelen koronavirüs ailesinden farklı bir patojenden kaynaklanacağını söyledi. Gates, 'Bir salgın daha yaşayacağız. Bir dahaki sefere farklı bir patojen olacak' dedi.

Gates, doğru yatırımların şimdi yapılmasının, dünyanın yeni pandemi ile daha iyi mücadele etmesine yardımcı olacağını da sözlerine ekledi. Avustralya’nın koronavirüs ile mücadelesini örnek gösteren Gates, 'Eğer her ülke Avustralya’nın yaptığını yapsaydı şu an bir salgın yaşanmıyor olurdu' dedi.