Batmakta olan gemiye binmeyeceklerini söyleyen Erbakan Cumhur İttifakı'nda!

2023 Genel Seçimlere sayılı günler kala ittifaklara da katılımlar sürüyor. Daha önceden 21 yılın günahına ortak olmayacağız, batmakta olan gemiye binmeyeceğiz diyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan bugün Cumhur İttifakı'na katıldığını duyurdu.

Batmakta olan gemiye binmeyeceklerini söyleyen Erbakan Cumhur İttifakı'nda!

2023 Genel Seçimler yaklaşırken ittifaklara katılımlarda sürmeye devam ediyor. 6 partinin bir araya gelmesiyle oluşan Millet İttifakı'nda 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirlenmesi sonrası Cumhur İttifakı'da adayını AK Parti Genel Başkanı aynı zamanda mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı belirledi.

Cumhur İttifakı'nda AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi yer alırken sonrasında yaşanan gelişmelerde HÜDA PAR'da Cumhur İttifakı'na destek vereceğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın daha önce her platformda her iki ittifaka da karşı olduğunu açıklaması ve özellikle Cumhur İttifakı'nı 21 yıllın günahına ortak olmayacaklarını, batmakta olan gemiye binmeyeceklerini her seferinde dile getiren Genel Başkan Erbakan'ın ani bir kararla Cumhur İttifakı'na katılması kendi seçmenleri tarafından bile tepkiyle karşılandı. Parti tabanı ve Yeniden Refah Partisi'ne gönül vermiş seçmenleri bile ittifaklara karşı olduğunu söylemesine rağmen,  partilerinin yalnız seçime girmesi gerektiğini dile getirmesine rağmen yaşanan bu son süreç gerek parti tabanını gerekse Yeniden Refah Partisi seçmenini hayal kırıklığına uğrattı.

PARTİDEN İSTİFALAR BAŞLADI

AK Partili kurmayların Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı ittifaka katılım görüşmesi sonrası Cumhur İttifakı'nda olmayacaklarını Cumhurbaşkanı adayı olarakta kendisinin aday olacağını dile getirmesi parti tabanı ve partiye gönül vermiş vatandaşlar tarafından takdir ve sevinçle karşılandı. Başlatılan imza kampanyasıyla 3 günde 69 bin imza toplayan Dr. Fatih Erbakan'ın bir anda Cumhur İttifakı'na katıldığını duyurması ülke gündemine bomba gibi düştü. Yaşanan bu şok gelişme sonrası AK Parti cephesinde sevinçle karşılanırken Yeniden Refah Partisi'nde tepkiye neden oldu. Birçok parti üyesi kişi sosyal medya hesaplarından üyeliklerini sonlandırdığına dair görseller paylaşarak tepkilerini dile getirdiler.