Başkan Yıldırım'dan Baskil'deki kayısı üreticilerine ziyaret

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Baskil ilçesinde don sebebiyle ürünleri zarar gören kayısı üreticileriyle bir araya geldi.

Başkan Yıldırım'dan Baskil'deki kayısı üreticilerine ziyaret

Baskil Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte muhtarlar ve çiftçileri ziyaret eden Başkan Yıldırım, don olayında zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. 

Yaşanan afet nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu aktaran Başkan Yıldırım çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle başlatıldığını kaydetti. 

Her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarının altını çizen Başkan Yıldırım; "Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıların ardından meydana gelen don olayı hepimizi derinden üzdü. Mevsim normallerinin altındaki sıcaklık nedeniyle oluşan don olaylarından kaynaklı son yılların en ağır zirai don hasarıyla karşı karşıya kalındı. Üreticilerimiz kendi imkanlarıyla ürünlerini korumaya çalıştılar ancak hasar büyük. Kayısı bilindiği gibi ilçe ekonomisi için büyük önem taşıyan bir tarım ürünü. Zirai don afeti nedeniyle oluşan hasarın bir an önce tespit edilmesi noktasında ilgili tüm birimler harekete geçmiş durumda. Devletimiz bu sektörde üretimin aksamamasını istiyor. Çiftçilerimiz üzülmesin. Biz her zaman onların yanındayız." ifadelerini kullandı.

Kayısı üreticileri de yaşanan afetin ardından bölgeye gelen Başkan Yıldırım'a teşekkür etti.