Başkan Veli Aksu: 'Elazığ TSO seçimlerinde aday değilim'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve KURS DER Başkanı Veli Aksu, yapılacak olan ETSO seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Başkan Aksu, 'Elazığ TSO Seçimlerinde aday olmadığımı ve KURS DER Başkanı olarak tarafsız olduğumu çeşitli platformlarda dile getirmiş bulunmaktayım' dedi.

Başkan Veli Aksu: 'Elazığ TSO seçimlerinde aday değilim'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve KURS DER Başkanlığı görevlerini yürüten Veli Aksu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

AKSU: BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK

Başkan Aksu yaptığı yazılı açıklamada, “2018-2022 Yıllarında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili, TOBB Eğitim Meclisi ve Yüksek İstişare Kurulu görevlerimizle birlikte, gerek TOBB nezdinde, gerekse Eğitim ile ilgili kuruluşlarda şehrimizi, Bakanlık düzeyinde ve ulusal platformlarda, en üst düzeyde temsil etmenin onurunu yaşadık. Rabbime Hamdolsun. Bunlardan bazıları; 18/02/2019 yılı  Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk Bakanımızın Elazığ ziyaretinde, özelde Elazığ genelde ülkemizin sorunlarını Valilik protokol salonunda  45 dakikalık görüşmemiz neticesinde; 1. Maddemiz 2019-2020 Yılı sonunda kapatılma yasası  çıkartılıp Özel Öğretim Kursları kapatma kararının doğru olmayacağının  gerekçelerini anlattık bu kabul edildi ve yasa yürürlükten kaldırıldı. 2. Maddemiz Özel Öğretim Kurumlarımda KDV nin %1 indirilmesi kabul edildi.  24 Ocak 2020 Yılı Elâzığ'ın yaşadığı depremde SINAV GRUPLARI olan LGS ve YKS öğrencilerimizin 15 Ocaktan sonrakileri konuları sınavlarda sorulmamasını sağlayarak iliniz öğrencilerini dezavantajlı durumdan kurtardık. .Kirtasiye sektör problemlerini çözdük Pandemi sürecinde ulusal zincirlerde kırtasiye ürünlerinin satışını yasaklanması için Ticaret Bakanlığına müracaatımız sonucunda çözdük” ifadelerini kullandı.

Başkan Veli Aksu: 'Elazığ TSO seçimlerinde aday değilim'

AKSU: ELAZIĞ TSO SEÇİMLERİNDE ADAY DEĞİLİM

Veli Aksu, “Bu hizmet dönemimizde Sektörümüz tarafından hazırlan çok sayıda Dosya, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız Başkanı Sayın Asilhan Arslan tarafından ilgili kurumlara gönderilerek kamuoyu ile paylaşıldı. 12 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan Elazığ TSO Seçimlerinde aday olmadığımı ve KURS DER Başkanı olarak tarafsız olduğumu çeşitli platformlarda dile getirmiş bulunmaktayım. İlimizin kalkınma ve gelişmesi için çok önemli bir kurum olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında elde edilen kazanımların devamlılığı ve sektörel gelişmelerin ivme kazanması temennisiyle 12 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimlerin ilimize ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.