Başkan Turan Kurnaz uyardı! 'Erteleme ilimizi kapsamıyor'

Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, esnaf ve sanatkârların borçlarının 6 ay ertelemesinin Elazığ'ı kapsamadığını açıkladı.

Başkan Turan Kurnaz uyardı! 'Erteleme ilimizi kapsamıyor'

Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı esnaf ve sanatkârların borçlarının 6 ay erteleme açıklamasının Elazığ’ı kapsamadığını açıkladı.

24 Ocak 2020 depreminin ardından Elazığ’da ki esnaf ve sanatkârların borçlarının bir yıl süreli olarak ertelendiğini hatırlatan Turan Kurnaz “ Biz ilimizde meydana gelen depremin ardından bu konuda alınan karar ile esnaf ve sanatkârlarımızın borçlarını bir yıl süreli erteletmiştik. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremin ardından gerek ilan edilen OHAL kapsamında yer almamamız gerek depremin meydana geldiği 10 il arasında yer almamamız nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf ve sanatkârların borçlarının altı ay süreli ertelenmesi kararında ilimiz yer almamaktadır. Ancak 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremin yıkıcı etkisi ilimizde de yaşanmıştır. Bu nedenle alınan kar kapsamında ilimizin yer alması için bazı girişimlerimiz olacaktır. Bu girişimlerimizin neticesinde olumlu bir gelişme sağlanırsa bunu da esnaf ve sanatkârlarımız ile paylaşacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.