Başkan Taşkın'dan okullar için yeni talep

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın depremlerin ardından eğitim sürecini değerlendirerek okulların tekrar açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Taşkın'dan okullar için yeni talep

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın depremlerin ardından eğitim sürecini değerlendirerek okulların tekrar açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Taşkın kendisine ulaşan öğretmen ve velilerin de görüşleriyle okulların açılmasının 1 Mart’a ertelenmesini talep etti.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın açıklamasında: “Okulların açılması, evlatlarımızın normal hayata dönüşü açısından gerçekten çok önemli; bununla beraber Elazığ'da artçı sarsıntılar hâlâ tedirgin edici seviyede hissediliyor, 664 binadaki 4043 bağımsız birimin de ağır hasarlı olduğu ve acil yıkılması gerektiği açıklandı. Dışarı çıktığınız zaman her sokakta bir taşınma görüyorsunuz. Şehir içinde hem komşu illerden gelen depremzede öğrenciler hem de yer değiştiren yerli öğrenciler çok fazla. Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu süreçte gerek deprem bölgelerinde gerekse Elazığ'da okulların kontrol edilmesi ve yeni öğrencilerin taksimi dahil, eğitim kurumlarının eğitim öğretime hazırlanması noktasında çok gayret sarf ettiğini biliyor ve taktir ediyoruz. Bunların yanında okulların açılmasının 1 Mart'a ertelenmesi bize ulaşan öğretmen ve velilerin kahir ekseriyetinin ve madem devam zorunluluğu da aranmıyor bizim irade beyanımızdır.” İfadelerini kullandı.