Başkan Kangal'dan 'atama' tepkisi!

Ak Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek'in Elazığ Valiliğinde istisnai kadroyla Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna dahil edilmesiyle ilgili iddialara tepkiler sürüyor.

Başkan Kangal'dan 'atama' tepkisi!

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal Ak Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı İbrahim Enes Somyürek'in Elazığ Valiliğinde istisnai kadroyla Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna dahil edilmesiyle ilgili iddialara ilişkin bir basın açıklaması yayımlayarak tepkisini dile getirdi.

Başkan Kangal açıklamasında; "Dün tarafımıza ulaşan bilgilere göre, Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne, partizanca, saiklerle yeni bir isim başlatılacakmış. Bu kişinin iktidar partisinde aktif görev alan, Ak Parti Tunceli İl Başkan Yardımcısı olması, şehrimiz adına bizleri birkez daha hayal kırıklığına uğratmıştır. Özel kalem gibi kilit bir noktaya liyakat ve adalet kriterlerinden uzaklaşılarak atama yapılması, o makamın ciddiyetini sarsacağı gibi duyulan güveni de zedeleyecektir." Dedi.

BU TÜR ATAMALAR KAMU VİCDANINI YARALAMAKTADIR

Başkan Kangal sözlerine şöyle devam etti; "Son yıllarda sıkça karşılaştığımız bu tür uygulamalarda, liyakat yok sayılarak kişiye özel açılan kadrolar ile işe alınanların,  kısa bir süre sonra başka memuriyet kadrolarına naklen atanmaları kamu vicdanını yaralayacak seviyelere gelmiştir. Bir çok insanın atanmak için sınav beklediği bir ortamda bu kadrolar vasıtasıyla memuriyete başlatılmaları ve daha sonra da başka kadrolara atanmaları ne yazık ki vakayı adiyeden olmuştur." Şeklinde konuştu.

BU ATAMA ELAZIĞ KAMUOYUNU RAHATSIZ ETMİŞTİR

Öte yandan Başkan Kangal; "Hakkaniyeti gözeten ve eşitliği savunan hiç kimsenin arkasında duramayacağı, Elazığ kamuoyunu rahatsız eden bu atamanın Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman tarafından mutlaka yeniden değerlendirilmesini, valilik makamının devleti temsil noktasında şehirde yakalamış olduğu olumlu havanın tersine dönmemesi adına bu karardan bir an önce vazgeçilmesini toplum vicdanı adına önemle talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.