Başkan Kangal'dan 15 Temmuz mesajı

Elazığ Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kangal'dan 15 Temmuz mesajı

Başkan Kangal mesajında; "Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini, birlik ve beraberliğimiz sayesinde nelerin başarılabileceğini bütün dünyaya göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerin yetiştirilmesi hedefinden sapıldığı zaman, ülkemizin ve milletimizin nelerle karşılaşabileceği çok acı bir şekilde tecrübe edilmiştir. Ancak bundan sonraki süreçlerde dinî, siyasi ya da hangi isim altında olursa olsun hiçbir oluşumun zihnimizi ve ruhumuzu hapsetmesine asla izin vermeden hakikî millî ve manevi duygularımızın bizlere göstereceği yol doğrultusunda aydınlık yarınlara doğru yürüyeceğimize olan inancımız tamdır.

İstiklâl şairimizin "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizeleri bu aziz milletin kulaklarında her daim çınlayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyor; her birini saygı ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.