Başkan Akın: Bu istek milletvekillerimizde yok!

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, 24 Ocak depreminin 2. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın: Bu istek milletvekillerimizde yok!

Başkan Akın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"24 Ocak 2022 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet, makamları âli olsun.

Depremde maddi ve manevi anlamda zarar gören hemşerilerimize şifa ve afiyet diliyorum.

Milletvekilleri Sıcak Mekanlardan Mesajlar Yayınlayadursun!

SİVRİCE’DEKİ KONTEYNERLARDA DRAM YAŞANIYOR!
Sivrice’de 150 konteynerde 3 kış boyunca vatandaşlarımız çocuklarıyla beraber 21 m2’de yaşamaya çalışıyor. Özellikle kış geceleri elektriğin kesilmesinden dolayı sabaha kadar dondurucu soğuğa maruz kalan vatandaşımızın mağdur olduğunu görüyoruz. Ayrıca bu kadar küçük bir alanda uzun süreli yaşam oldukça yıpratıcı bunu kabul etmek gerekiyor.

Tüm bunlara rağmen bir iktidar vekili, bir belediye başkanı çıkıp, vatandaşımızın orada ne eksiği var ne yapabiliriz diye bir çözüm üretmiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Yerel yöneticilerin görevi sıcak mekanlardan mesaj yayınlamak değil, sorunları tespit edip anında çözüm üretmektir. Her türlü yetkileri ve imkanları olduğu halde bu denli görevi ihmal kabul edilemez. 

SİVRİCE KONTEYNER KENT İÇİN MUTLAKA YAPILMASI GEREKENLER;

Elektrik kesintileri nedeniyle ısınma problemi yaşanmaması için her eve tüplü katalitik soba temin edilmelidir.

 Yerleşim alanına konteynerlerin kurulu gücü nispetinde Dizel Jeneratör alımı yapılmalıdır. Elektrik kesilmesi durumunda Jeneratörü otomatik devreye alan pano eklenmelidir.

Ve en önemlisi 2 yıl boyunca orada 21 m2 gibi küçük bir alanda çocukları ile yaşamaya mecbur bırakılan hemşerilerimize 2 yıllık kira yardımı peşin ödenerek maddi ve manevi anlamda bir destek verilmelidir. Gönülleri hoş tutulmalıdır.

HAK SAHİPLERİNE DEPREM KONUTLARI ÜCRETSİZ TESLİM EDİLMELİ! 

1977’de Millî Görüş MC hükümeti döneminde Sayın Recai Kutan İskân Bakanı iken, Van Çaldıran depreminde 14 bin adet konutu 6 ayda yapıp hak sahiplerine ücretsiz teslim etmiştir. İktidara sorsanız kendinden önce devlet yoktu ama icraate gelince her afette vatandaşa avuç açan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Elâzığ halkı 2 yıldır hakketmediği tüm olumsuzlukları yaşamıştır. Iktidar deprem evlerini vatandaşa ücretsiz teslim etmelidir.

BAŞARININ ANA KURALI İSTEKTİR, BU İSE MİLLETVEKİLLERİMİZDE YOK.

İlçelerimizi geziyoruz, Köylerimizi geziyoruz. Elâzığ’ımızın yüzlerce ciddi problemi var. Bu problemlerin mutlaka çözüme kavuşturulması gerekir. Milletvekilleri vatandaşın sorunlarını çok iyi bilmeli. Bu uzaktan olmuyor. Ayda bir dinlemekle de olmuyor. Ekip kurulması lazım. Bu ekipler sahadan sürekli bilgi aktarmalı ve bu sorunları çözmek içinde ayrı bir ekip sürekli proje üretmelidir. Maalesef vatandaşımızın sorunlarını bilmedikleri için bu sorunlara yönelik projelerde üretemiyorlar.

Diğer taraftan Vekillerimizi, belediye başkanlarını düğünlerde, sünnetlerde ve davetlerde görüyoruz. Ben buna gürültü patırtı siyaseti diyorum. Bu mantığa göre sesin nerden çıktığının önemi yok. Mantıklı veya mantıksız her şey kendileri için siyasi malzeme. Ne kadar ses çıksa o kadar iyi diyorlar. 

Hemşerilerimizden istirham ediyorum, milletvekillerimizin sosyal medyasına baksınlar, baksınlar da günlerini nasıl boşa geçirdiklerini görsünler. 

Ancak şunu ifade etmeliyim ki, Elâzığ Saadet Partisi’nin karşısında bu siyasilerin hiçbiri tutunamayacak, çünkü biz vatandaşımızın problemlerini tespit ettik ve etkin projelerimizle geleceğiz onların gönüllerine gireceğiz. Vatandaşımız çok kararlı, kesinlikle iyi projeleri olan, samimi siyasiler kazanacak."