Başkan Akbaba'nın girişimi meyvelerini vermeye başladı

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda lavanta bahçesinin ilk hasadı ile sabun üretimine başladıklarını belirtti.

Başkan Akbaba'nın girişimi meyvelerini vermeye başladı

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba göreve geldiği ilk günden beri özverili çalışmalarıyla Karakoçanlıların gönlünde taht kurmayı başardı. Bürokrasi anlamında da Ankara'da yürüttüğü çalışmalarla göz dolduran Başkan Akbaba Karakoçan için en ufak fırsatı kaçırmadan emin adımlarla yoluna devam ediyor. 

Karakoçan Belediyesi'nin 2020 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresine sunduğu lavanta bahçesi projesi kabul edilerek hayata geçirilmişti. 

Projenin kabul edilmesiyle çalışmalara başlayan Karakoçan Belediyesi, 36 dönüm arazi üzerine 30 Bin lavanta toprakla buluşturdu. 

Bölgenin en büyük lavanta bahçesi konumunda olacak proje sayesinde hem yöre sakinleri ekonomik kazanç sağlayacak hem de oluşacak görsel şölen ilçeye ziyaretçi çekecek. Karakoçan Belediyesine de ekonomik destek sağlayacak olan proje başarıyla yürütülüyor. 

Başkan Akbaba tüm bunların yanında 2020 yılında ekmiş olduğu lavanta bahçesininde hasadını almaya başladı. İlk hasatla hemen kolları sıvayan Başkan Akbaba lavanta sabunu üretimine başladıklarını, üretilen lavantalardan 10 bin adet Karakoçan Belediyesi Lavanta Sabunu elde ettiklerini, ve gelirlerinin büyük kısmını Karakoçan'ın SMA'lı hastası Ali Bera'ya vereceklerini ifade etti.

Başkan Akbaba'nın girişimi meyvelerini vermeye başladı

Başkan Akbaba sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, İnandık ve başardık, bugün günlerden lavanta, lavanta bahçemizin ilk hasadı ile sabun üretimimiz başladı başlığıyla ve Kimyager Selin hanımın anlatımıyla lavanta sabunun nasıl yapıldığını, yapılırken sabunun içeriğinde neler kullanıldığını takipçileriyle paylaştı. Ayrıca Kimyager Selin hanım elde edilen sabunların tamamen doğal bir şekilde elde edildiğini ve gönül rahatlığıyla kullanılabileceğini ifade etti.