Bartın'da Elazığlılar sofrası: Gakgolar geleneksel iftarda hasret giderdi
Bartın'da yaşayan Elazığlılar, Bartın Elazığlılar Derneği'nin düzenlediği geleneksel iftar buluşmasında bir araya geldi. Askeri Garnizon ev sahipliğinde gerçekleşen programda, gurbetteki hemşehriler memleket havasını Bartın'a taşıdı.
Bartın’da ikamet eden Elazığlıları bir araya getiren geleneksel iftar programı, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bartın Elazığlılar Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen buluşma, Bartın Askeri Garnizon’un manevi atmosferinde hayat buldu. Aileleriyle birlikte sofraya oturan Gakgoşlar, hem oruçlarını açtı hem de uzun süredir görmedikleri dostlarıyla sohbet etme imkanı buldu.
Lütfü Gencer: "Memleket Bağlarımızı Canlı Tutuyoruz"
Programın açılışında konuşan Bartın Elazığlılar Derneği Başkanı Lütfü Gencer, bu tür buluşmaların sadece bir yemek organizasyonu olmadığını vurguladı. Ramazan’ın birleştirici gücüne dikkat çeken Gencer, gurbette memleket kültürünü yaşatmanın önemine değindi.
Başkan Gencer, "Bartın’da yaşayan Elazığlılar olarak her yıl bu sofrada buluşmayı bir gelenek haline getirdik. Amacımız, hemşehrilerimizle aramızdaki bağı koparmamak ve dayanışma kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak. Bu akşam burada sadece ekmeğimizi değil, memleket sevdamızı da paylaşıyoruz," ifadelerini kullandı.
Sofrada Memleket Havası Esiyor
İftar programına katılan vatandaşlar da organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bartın’da görev yapan KOSGEB İl Müdürü aynı zaman da Bartın Elazığlılar Dernek Başkan Yardımcısı Gökhan Akdağoğlu, "İşimiz gereği memleketten uzağız ama bu tür sofralar bize Elazığ’daymışız gibi hissettiriyor. Kürsübaşı sohbetlerini aratmayan bu ortamda hemşehrilerimizle bir arada olmak çok kıymetli," dedi.
Askeri Garnizon’un nezih ortamında gerçekleşen program, iftar sonrası içilen çaylar eşliğinde yapılan koyu sohbetlerle devam etti. Gecenin sonunda bir araya gelen hemşehriler, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.




