1960 yılında Almanya'ya giden gurbetçilerimize İŞKUR'un verdiği kağıt!

Çoğumuz yurt dışına gitmek, orada çalışıp, biraz birikinti yapıp ülkemize dönerek en kötüsünden bir ev, bir araba sahibi olup hayatımızın geri kalanı azda olsa ferah içinde geçirmeyi hayal etmişizdir. 1960 yılında İŞKUR tarafından Almanya'ya gitmek için gurbetçilerimize verdiği kağıt sosyal medyada beğeni topladı.

1960 yılında Almanya'ya giden gurbetçilerimize İŞKUR'un verdiği kağıt!

YORUM HABER: Ülkemizde son zamanlarda yurt dışına gitmek isteyen vatandaşların sayısı bir hayli fazla, kimisi ABD'ye, kimisi Kanada'ya, kimisi Almanya'ya gidip orada bir iş bulup çalışarak hayatının geri kalanını refah içinde geçirmenin hayalini kurmakta, kimisi ise kısa sürede olsa çalışıp, biraz para biriktirip tekrar ülkesine dönerek en azından hayatının diğer kısmında bir ev, bir araba veya bir iş kurma hayalini gerçekleştirmenin düşüncesi içerisinde.

Eskilerin herşeyi hoştu derdi büyüklerimiz. İnsanları, komşulukları, özellikle kurumları ve çalışanları belki o zaman da liyakat ehli kişiler yoktu. Veya azdı. Ama herşeye rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözüyle hareket eden insanlardı.

Elazığ haber merkezimize bağlı editör arkadaşlarımız sosyal medyada gezinirken bir fotoğrafa denk geliyorlar. 1960 yılında İŞKUR tarafından Almanya'ya gidecek olan gurbetçilerimize verilen eski olduğu fotoğrafta belli olan bir kağıt, ama gurbetçilerimize verilen bu kağıt öğüt niteliğinde, "onurlu ol, aileni, evini unutma, sağlığını koru, zekanı iyi kullan, bayrağını düşün" başlıklarıyla hazırlanmış ve her başlığın altında maddeler halinde yapılması gerekenler sıralanmış öğütler mevcut. Bu kağıt aslında 1960 yılında verilmesine rağmen keşke şuan okullarda temel eğitim olarak verilse diye de düşünmeden edemiyor insan. Şuan acaba İŞKUR üzerinden yurt dışına giden vatandaşlarımız var mıdır? Varsa şayet İŞKUR tarafından böyle bir uygulama devam ediyormudur? Buda merak konusu.

1960 yılında Almanya'ya giden gurbetçilerimize İŞKUR'un verdiği kağıt!