'Maden yerinde kalınca yatırım yapmadılar!'

Kanal 23 ekranlarında Hasan Bak'ın sunduğu 'Seçime Doğru' programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Maden Belediye Başkan Adayı Orhan Yavuz'un Maden'deki seçim süreci ile ilgili seçim öncesi yaptığı şok açıklamalar devam etti.

'Maden yerinde kalınca yatırım yapmadılar!'

Maden Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz,  Maden’in taşınmasına karşı çıktıkları için Ak Parti Milletvekillerinin ilçeye yatırım yaptırmadığını iddia ederek, AK Parti'den bir heyet Elazığ'a geldiğinde sizde akıl yokmuydu siz Maden'i neden taşımadınız” dediklerini ifade etti. 

Başkan Adayı Yavuz Maden'in artık yerinde kalması kararlaştırıldıktan sonra da Maden'e o dönem birşey yapılmadığını ve yapılanların da askıda kaldığını belirterek burada birşeyler var diyerek sözlerine şöyle devam etti, "Biz şurada şunu duyuyoruz zaman zaman, ne derece doğru bilemiyoruz. Ama ismi önemli değil, bazı vekillerimiz şunu demişler, "Biz ona hizmet yaptırıp, beni kast ederek, itibar kazandırtmayız." Bu hizmet benim şahsıma gelmiyor ki? Bu hizmet Maden'e yapılıyor. Maden'in gençlerine yapılıyor. Benim üzerimden Madenliyi dövmek, Yani ben şunu söyledim. Benimle ilgili özel bir hesabınız varsa buyrun benimle hesaplaşın. Ama benden dolayı bir ilçeyi cezalandıramazsınız. Kaldı ki bu ilçede her seçimde AK Parti'yi birinci parti yapmış. Ama buna rağmen dar bir düşünceyle Maden üzerinde oyunlar oynandı.” dedi. 

Başkan Orhan Yavuz, Maden’in düşüncelerinin dikkate alınmadığını belirterek, “Madenliler hiçbir zaman kaale alınmadı. Maden'in sorunu gündeme getirilmedi. O dönem CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Maden ile alakalı iki sefer önerge verdi ve önerge MHP ve AK Parti milletvekilleri tarafından red edildi. O dönem Meclis komisyonu kurulmuş olsaydı. Maden'in sorunları şimdi çoktan çözülmüştü, heyelanda, taşıma sorunları ve başka sorunları da çözülmüştü. Hatta o dönem Maden'de yer yok, yer sorunu var denildiğinde, AK Parti İl Başkanına, milletvekillerine, AK Parti Genel Merkezi'ne Maden'de arazi sorunu olmadığına dair dosyayı kendilerine verdik. Buna rağmen bile hala Maden'i anlamadan, Maden'i dinlemeden, sorunlarını bilmeden, Maden'in duygusallıkları ve psikolojik durumlarını incelemeden, ne istiyorlar diye sormadan halen AK Parti'den bir heyet Elazığ'a geldiğinde sizde akıl yokmuydu siz Maden'i neden taşımadınız diyor. Halen bu düşünceyle hareket ediyorlar." dedi.