Maden sonunda bunu da gördü! Kadın personeli çöpe sürdüler

AK Partili Maden Belediye Başkanı Musa Orhan'ın seçimlerden sonra temizlik işlerine sürdüğü kadın işçi ekmek parası için ilçenin sokaklarını ve boş arsaları temizliyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Maden sonunda bunu da gördü! Kadın personeli çöpe sürdüler

Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın seçimlerden sonra temizlik işlerine sürdüğü kadın işçi ekmek parası için ilçenin sokaklarını temizliyor.

31 Mart yerel seçimlerinde Maden Belediye Başkanı seçilen Musa Orhan’ın göreve başlamasının ardından kendinden önceki dönem işe alınan personelleri temizlik işlerinde görevlendirmiş, 15 çalışanın ise işine son vermişti.

Maden’de temizlik işlerinde görevlendirilen çalışanlardan biri de bir kadın personel oldu. Maden Belediye Başkanı Musa Orhan tarafından çöp temizliği ile görevlendirilen kadın çalışan ekmek parası için her gün düzenli olarak Maden ilçesinin sokaklarını ve boş arsaları temizliyor. Kadın temİzlik personelinin başına da bir erkek görevlendiren Musa Orhan’ın bu tavrıyla da cinsiyet ayrımcılığı yaptığı dile getiriliyor.

Maden Belediyesi’nde çöp temizliği için görevlendirilen kadın personel hem Maden ilçesinin hem de Elazığ’ın ilk ve tek çöp temizliği yapan kadın olarak kayıtlara geçti.

Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın göreve başlamasının ardından bazı personelleri baskı yapması dolayısıyla Maden ilçesinde çok büyük tepkiler oluşmuş, bazı AK Parti Milletvekillerinin bu yanlıştan dönülmesi için kendisini aramasına rağmen tutumundan geri adım atmamıştı.

İlçede yaşayanların durumu AK Parti Genel Merkezine şikayet ederek, AK Parti’nin neden halkın sevgisini kaybettiğinin en tipik örneğinin Maden’de yaşandığını dile getirdikleri de iddia edildi.