'Asıl provokatör sizsiniz'

Sonsöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Şağbanşua, Doğukent Mahallesi'nde parkın yıkılmasına karşı çıkan vatandaşların bu tepkilerini haber yapan yayın organlarını provakatif haber yapmakla itham eden Elazığ Belediyesi yetkililerine 'Asıl Provokatör Sizsiniz' dedi.

'Asıl provokatör sizsiniz'

Şağbanşua dün Doğukent Mahallesinde yaşanan Park sökme olayının sosyal medya ve bazı yerel medya mecralarında yayınlanması üzerine bir açıklama yapma gereği duyan Elazığ Belediyesi’nin açıklamasında “Provokatif açıklama, haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi” ifadelerine sert cevap verdi.

Şağbanşua, ”Vatandaşın tapulu malına park yapacaksınız. Vatandaş parasını isteyince parkı sökeceksiniz. Söküme karşı çıkan vatandaşa sopayla saldıracaksınız. Bunu haberleştiren gazetecileri de provokatörlükle suçlayacaksınız. Beceriksizliğinizin üzerini örtme girişimleriniz boşunadır.“ dedi.

'Asıl provokatör sizsiniz'

Şağbanşua, ”Açıkça yaşanan olayları olduğu gibi haberleştiren gazetecileri provokatörlükle itham etmek en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Asıl provakatör mülk sahipleri ile belediyeyi, mahalleli ile belediyeyi karşı karşıya getiren bununlada yetinmeyip gazetecilere olmadık ithamlarda bulunan sizlersiniz.” Şeklinde konuştu.

Şağbanşua, ”Siz gerçekleri halkımızdan kaçırmaya çalıştıkça biz inadına halkımıza gerçekleri anlatacağız. Beceriksiliğiniz sonucu kamuyu uğrattığınız zararın miktarını bu şehirde yaşayan her vatandaşın bilmesi için elimizden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğiz.” İfade etti.

Şağbanşua, “Halkımıza gerçekleri anlatmak yerine görevini yapan gazetecileri provakörlükle suçlayan Elazığ Belediyesi yetkililerini şiddetle kınıyor ve açıklamalarında kullandıkları üsluplarına dikkat etmeleri yönünde son kez uyarıyorum.” İfadelerini kullandı.