Ağın'da yılların projesi heba oldu!

İtalya'da düzenlenen, yavaş kent, sakin şehir manasına gelen Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısı sonunda Türkiye'den 3 yer yavaş ve sakin şehirliğe kabul edildi. Daha önce başvurusu yapıldığı ifade edilen Ağın ilçesinin ise belgelerin komiteye ulaştırılmadığı öne sürüldü.

Ağın'da yılların projesi heba oldu!

Uluslararası Koordinasyon Komitesi, İtalya’da toplantı ve Türkiye’den, aralarında Malatya’nın Arapgir ilçesinin de bulunduğu İzmir Foça ve Bursa İznik olmak üzere üç ilçenin Cittaslow (Sakin Şehir) üyelik başvurusunu inceledi ve bu ilçelerin Cittaslow kriterlerini karşıladığını ve üyeliklerinin kabul edildiğini açıkladı.

AĞIN İLÇESİNİN BAŞVURU DOSYASI YETKİLİLERE ULAŞTIRILMADI

Dönemin Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın döneminde Ağın için Cittaslow hazırlıkları başlamıştı ve Cittaslow Koordinatörleri Ağın’a gelerek incelemelerde bulunmuştu.

Heyetin Ağın ilçesine geldiğinde yıllarca hazırlığı yapılan projenin belgelerinin komiteye ulaştırılmadığı ortaya çıktı.

Belgelerin komiteye ulaşmadığı ise açıklanan listede Ağın İlçesinin olmaması sonrası ortaya çıktı. Elazığ Fırat Gazetesi